Skip to main content
Visser helpt bij de ontwikkeling van PET fles shredder

Sinds 1 juli 2021 worden er ook voor kleine plastic flesjes statiegeld gerekend. Consumenten betalen het statiegeld aan de kassa en kunnen deze flesjes bij de innamemachines inleveren om vervolgens hun statiegeld weer te ontvangen. Om al dat plastic op een handige manier in te zamelen, te sorteren en zo efficiënt mogelijk te verwerken liet Detailresult Groep een PET fles shredder ontwikkelen. Als huisinstallateur zorgde Visser voor de complete e-installatie van het hypermoderne apparaat en voor de bekabeling van de data en de camera’s.

Ontwikkeling PET shredder
Natuurlijk zamelt de supermarktketen plastic al jaren apart in. De verwerking verliep alleen minder efficiënt. Want dagelijks reden er maar liefst achttien volle vrachtwagens met PET-flessen richting het distributiecentrum waar de plastic flessen werden verwerkt. Dat kon beter volgens Detailresult Groep. De holding die DekaMarkt en Dirk van den Broek exploiteert zette in op de ontwikkeling van een PET fles shredder waardoor verwerking op een veel efficiëntere wijze verloopt.

Slim inzamelen, efficiënt verwerken
Levert een klant flessen in, dan worden de plastic flessen allereerst gescheiden van de glazen flessen. De flessen worden stuk voor stuk gescand. Transparante flessen worden apart van gekleurde flessen ingezameld zodat de verwerking zo optimaal mogelijk is. Daarna worden gaatjes in de flessen geprikt en gaan ze de shredder in. Vervolgens maakt de pers van al die plastic flessen een soort broodje. Zo’n ‘broodje’ bestaat uit 12.000 flessen en weegt maar liefst 300 kilo. Allemaal plastic dat opnieuw kan worden ingezet.

Bijdragen aan een duurzame ontwikkeling
Als huisinstallateur mocht Visser voor de Detailresult in Velsen de volledige e-installatie van de shredder voor zijn rekening nemen. Ook zorgden we voor de bekabeling van de data en de camera’s. Een mooi project waarmee we een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling.

Waar kunnen we u bij helpen

Waar kunnen wij u bij helpen?

Weten wat we kunnen betekenen voor bijvoorbeeld de beveiliging van uw bedrijf? Zoekt u een duurzame oplossing voor de verwarming of ventilatie van uw pand? Advies nodig over de aanleg van elektra? Bel ons. En we bespreken samen met u de mogelijkheden.

 

Op de hoogte blijven? Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.