Duurzame high tech voor vis én skybox

Duurzaamheid en energiezuinig als uitgangspunt voor zowel de skybox als het nieuwe vrieshuis voor de opslag van vis.

Daalimpex was toe aan een nieuw vrieshuis voor de opslag, verwerking en distributie van grote volumes vis. Duurzaamheid was daarbij hét uitgangspunt. Want het vrieshuis moest voldoen aan het keurmerk BREEAM-NL. En dus kozen we onder meer voor een hoge isolatiewaarde, energiezuinige koelinstallaties, innovatieve bouwmaterialen en een led-verlichting met intelligente software. Verder verzorgden we onder meer de brand- en toegangsbeveiliging, de camerabewaking, het glasvezelnet en ook het WiFi-netwerk voor de communicatie met de heftrucks.

Een paar maanden later mochten we opnieuw aan de slag voor de elektrotechniek van de skybox. We leverden duurzaamheid op hoog niveau: extreem zuinige led-verlichting met hoge CRI-waardes voorzien van een KNX-domoticasysteem, dus bedienbaar via tablets. En we installeerden zonwering met hoog rendement en gezoneerde klimaatregeling. Met het BREAAM-NL keurmerk én zonder vertraging.

Bij beide klussen onderzochten we van tevoren goed wat de meest rendabele én duurzame oplossing was. Mooie uitdagingen, nog betere oplossingen. Want het resultaat mag er wezen.

Monteur Tony Sijo

Contact

Meer weten over dit project?

Neem contact op